Υλικά που θα χρειαστούμε:Για τη ζύμη
600 γρ. αλεύρι χωριάτικο(κίτρινο)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3 κουταλάκια γλυκού ξύδι
1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό χλιαρό(ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη)
Ανακατεύουμε
τα υλικά μας και ζυμώνουμε καλά.Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30΄
περίπου.Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 τεμάχια τα οποία στη συνέχεια θα
ανοίξουμε σε φύλλα.
Υλικά για τη γέμιση:
500 γρ. τυρί φέτα
6 αυγά
5-6 κουταλιές αλεύρι(από το ίδιο που φτιάξαμε τη ζύμη)
Λίγη ρίγανη
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει χυλός.Θα μπει στην τυρόπιτα σε τρεις δόσεις.
Λαδώνουμε καλά το ταψί μας και στρώνουμε 2 φύλλα και πάνω τους την
πρώτη δόση της γέμισης.Στη συνέχεια απλώνουμε εναλλάξ φύλλο χυλός άλλες
2 δόσεις και πάνω- πάνω απλώνουμε τα 2 τελευταία φύλλα .Βάζουμε λάδι
στην επιφάνεια μην το φοβάστε γιατί το απορροφάν τα φύλλα .Ψήνουμε για
45΄ στους 200 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου