Κέικ Πορτοκάλι

Υλικά:
100 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
2 πορτοκάλια(θέλουμε και το ξύσμα της φλούδας και τον χυμό τους)
400 γρ. αλεύρι άσπρο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
λίγο λάδι και αλεύρι για την φόρμα
Εκτέλεση:Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και
αφρατέψει, για 10΄περίπου.Μετά προσθέτουμε το λάδι το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Αφού ανακατέψουμε καλά ρίχνουμε το μπέικιν και το αλεύρι και κάνουμε ένα τελικό πολύ καλό ανακάτεμα.
Αδειάζουμε το μίγμα στην αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 60΄.
Για να είμαστε σίγουροι ότι ψήθηκε καλά βυθίζουμε τη λεπίδα ενός μαχαιριού στο κέικ και αν
βγεί καθαρή τότε είναι έτοιμο.Αφού το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε 10΄να κρυώσει
και το ξεφορμάρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου