Μηλόπιτα γυριστή


Υλικά που θα χρειασθούμε:
500 γρ. μήλα
100γρ. ελαιόλαδο
100γρ. ζάχαρη
3 αυγά(τα σπάμε και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια)
120 γρ. αλεύρι άσπρο
λίγη βανίλια,λίγο μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:σε ένα μικρό λεκανάκι χτυπάμε με το μίξερ το λάδι με την ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας ένα-ένα τα κροκάδια και στη συνέχεια
το αλεύρι το μπέικιν και την βανίλια.
Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια με τη μία κουταλιά ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Ανακατεύουμε μαζί τα υλικά μας να γίνουν ομοιόμορφη κρέμα.
Λαδώνουμε το αντικολλητικό μας τηγάνι με καπάκι και στρώνουμε σε σειρές τα μήλα αφού τα
έχουμε καθαρίσει και κόψει σε λεπτές φέτες.Επειτα ρίχνουμε την κρέμα επάνω στα
μήλα,μην ανησυχείτε αν δεν απλώνεται ομοιόμορφα θα απλωθεί μόνη της.
Ψήνουμε σε σιγανή φωτιά για 30΄-40΄.Χρησιμοποιήστε ένα πιάτο για να την γυρίσετε ανάποδα,
για περίπου 5΄ακόμη μέχρι να ροδίσει και από την άλλη πλευρά.
Ζεστή τρώγεται καλύτερα.Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε λίγη κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου