Κουλουράκια βανίλιας

Υλικά που θα χρειαστούμε:
1 κιλό αλεύρι άσπρο
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο(280γρ.περίπου)
1ποτήρι νερού ζάχαρη
1 πορτοκάλι(ξύσμα της φλούδας και ο χυμός του)
1 φακελάκι μπέικιν(20 γρ.)
1φακελάκι βανίλια
4 αυγά
80 γρ. γάλα
Εκτέλεση:Ξεκινάμε την ανάμιξη των υλικών με το λάδι και τη ζάχαρη και προσθέτουμε
τα υπόλοιπα υλικά ένα-ένα ανακατεύοντας συνεχώς .Αφήνουμε το αλεύρι τελευταίο.
Αφού βάλουμε και το αλεύρι τα πλάθουμε όλα μαζί για να κάνουμε μία μαλακή ζύμη. 
Στη συνέχεια πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε.Στο ταψί μας βάζουμε
αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τα κουλουράκια μας λίγο αραιά γιατί με το ψήσιμο
φουσκώνουν.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20΄-25΄περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου